NAZIM Melaka manfaat cuti hujung minggu

22 Januari 2009. Nadi Asybal Wal Zahrawat ISMA Melaka (NAZIM), telah mengadakan satu lagi aktiviti yang bermanfaat kepada anak-anak ISMA Melaka. Taman Botanikal, Ayer Keroh, sekali lagi telah menjadi tumpuan.

1

Kesemua peserta telah berkumpul seawal jam 8.30 pagi. Tepat pada jam 9.00 pagi sebuah Ria dan sebuah Unser  yang memuatkan  12 mujahid  dan mujahidah berangkat meninggalkan pejabat ISMA  Melaka menuju  ke destinasi yang dirancang. Penyertaan agak kurang kerana bertembong dengan cuti panjang  Tahun   Baru Cina.

2

Aktiviti dimulakan dengan rengangan badan  bagi memanaskan badan.”Minta maaf abang-abang, minta maaf kakak, saya nak picit  badan.”.  Menikmati keindahan fauna dan flora menanti selepas itu. Perjalanan menyusuri denai simen mengambil masa selama 30 minit.Begitu indah ciptaan Allah. Dari sebesar-besar pokok hinggalah sekecil-kecil  binatang dijumpai. Penat juga melayan pelbagai soalan yang diutarakan oleh anak-anak kecil ini.  Di hujung perjalanan menanti  pelbagai  jenis replika binatang purba. Panjat jangan tak panjat. 

3

Aktiviti mendirikan khemah telah memupuk semangat setiakawan dan bantu membantu. Seperti biasa anak-anak lelaki telah mendahului sebagai khemah pertama yang berjaya didirikan.

4

Program  kali ini diakhiri dengan makan tengahari bertempat di Pejabat ISMA Melaka. Nasi  berlaukkan ayam menjadi menu utama. 

 

Disediakan oleh

Cikgu Zulkiplee,
NAZIM Melaka

Advertisements

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: