Seminar Penghayatan Ramadhan 1430H

SPR2009Innalhamdulillah. Asyhadu alla ila ha illallah wa asyhadu anna Muhammadan ‘abduhu wa rasuluh… Allahumma balighna Ramadhan.

Alhamdulillah diberi kesempatan untuk berjuang menghampiri pintu Ramadhan. Mungkinnya sampai, mungkin terlebih dahulu disentak bertemu yang Esa. Moga Allah kurniakan peluang buat menambah amal yang masih kurang.

InsyaAllah, Ikatan Muslimin Malaysia (ISMA) Cawangan Melaka dengan kerjasama Persatuan Belia Islam Nasional (PEMBINA) juga diatas sokongan padu Jabatan Agama Islama Melaka (JAIM) akan menganjurkan Seminar Penghayatan Ramadhan 1430H tanggal 16 Ogos 2009 bersamaan 25 Sya’ban 1430 Hijriyah ini bertempat di Masjid Al-Azim.

Seminar Penghayatan Ramadhan 1430H

Seminar ini antara lainnya bertujuan menghidupkan persediaan menjelang Ramadhan, mengajak penduduk sekitar Melaka untuk bersama merasai kerinduan bertandangnya bulan mulia ini disamping memberikan peluang para hadirin mendengar perkongsian ilmu juga melangsaikan segala kemusykilan yang sekian lama bersarang di lubuk hati berkisar perihal Ramadhan.

Justeru, menjadi harapan agar sidang pembaca budiman dapatlah kiranya menghebahkan di laman masing-masing dengan meletakkan poster mahupun animasi banner. Hanya pada Allah kita mengharapkan ganjaran, insyaAllah. Sebarang pertanyaan lanjut bolehlah diajukan kepada:

AIZAT | 013 – 2197270
AIZAM | 013 – 6285880
AFFIZA | 013 – 2188564

Semoga usaha yang sedikit ini mampu membakar semangat berlumba-lumba mengejar kebaikan dalam bulan Ramadhan. Dilampirkan juga edaran risalah untuk tujuan cetakan dan hebahan kepada masyarakat setempat. Sila muat turun di SINI.

Semoga bermanfaat.

Diusahakan oleh,
Sidang Redaksi ISMA Melaka

Advertisements

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: