Riadah Mingguan ISMA Melaka Serlah Keunikan

Bukit Serindit, Melaka: Berbekalkan resolusi perkhemahan baru-baru ini, ahli-ahli ISMA Melaka meneruskan usaha melengkapkan siri tarbiyyah dengan penganjuran riadah mingguan bertempat di Kompleks Sukan Bukit Serindit di sini hari ini.

Riadah Mingguan ISMA Melaka 1

Uniknya, riadah ini turut menampilkan bersama seluruh anggota keluarga dari bayi kecil, remaja sehingga kepada pasangan ibu dan ayah. Di samping menyahut seruan gaya hidup sihat yang dicanangkan dalam Islam, riadah mingguan setiap pagi Ahad ini juga bertujuan mengeratkan ukhuwah sesama ahli keluarga, juga sesama ahli ISMA seterusnya memperkenalkan agenda kesyumulan kepada masyarakat setempat.

Riadah Mingguan ISMA Melaka 2

Riadah yang dimulakan dengan larian pemanas badan disungguhi pula dengan permainan bola sepak. Para ibu dan anak-anak turut tidak melepaskan peluang mengeluarkan peluh di tapak permainan yang disediakan. Ada yang bermain buaian, berlatih bola jaring dan tidak ketinggalan menguji bakat memukul bulu tangkis.

Riadah tamat jam 9:15 pagi dengan ada yang mendapatkan sarapan bersama sedang yang lain mengejar kerja-kerja dakwah yang berbaki. Diharapkan riadah mingguan setiap pagi Ahad ini akan memacu tenaga ahli-ahli ISMA untuk senantiasa bertubuh sihat dan lebih bertenaga untuk mengesani masyarakat setempat.

Dilaporkan oleh,
Sidang Redaksi ISMA Melaka.

Advertisements

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: